Štramberská Trúba

VALAŠSKÉ KRÁLOVSTVÍ

Štramberk

Zdravíme příznivce turistiky,

    tentokrát jsme si udělali jednodenní výlet do Valašského království na Štramberskou Trúbu. Výlet jsme také spojili s návštěvou muzea Tatry.

    Nasedli jsme do auta a jeli směr Kopřivnice.

    Cesta nám trvala cca 45 minut a zaparkovali jsme přímo vedle muzea Tatry. Vstupenka do muzea stála na osobu 110,- Kč a můžeme říct, že prostory a vystavené modely jsou parádní a stojí to za to.

    Po prohlídce autíček značky Tatra jsme se vydali pěšky po modré turistické značce a také po naučné stezce směrem k muzeu Fojtství. Do muzea jsme přímo nešli, pokud se do muzea rozhodnete jít, napište nám do knihy návštěv, jak se Vám tam líbilo :-)... Odtud jsme pokračovali po stezce směrem na Trúbu. Do prudkého kopce se nám moc nechtělo, ale zvdládli jsme to a došli na rozhlednu Bílá hora, která připomíná symbol struktury DNA. Také půjdete kolem Váňova kamene, kde se můžete s horolezeckým vybavením trošku vyblbnout a zpestřit si výlet.

    Pokračujeme po modré a naučné stezce a obcházíme vrchol k Trůbě. Vstupenka na Trúbu stojí 35,- Kč. Na vrchol věže musíte pokořit 159 schodů. Kdyby Vám z větru v oknech Trúby začala být zima, můžete si zajít na skvělou horkou čokoládu do chaty Dr. Hrstky.

Za 25,- Kč si můžete koupit perličku výletu a to Pamětní list, že jste navštívili a zdolali Štramberskou Trúbu.

PS: Vezměte si s sebou pořádný deníček, protože po absolvování tohoto výletu, budete mít porazítkovaných spoustu stránek. Níže jsme Vám umístily turistické vizitky, které jsme získali.

Cestuj a poznávej!