Přerovská PADESÁTKA

Dálkový pochod Přerov - memoriál Jiřího Caletky, 34. ročník dálkového pochodu

    V sobotu 8.3.2014 se VEPA zúčastnila dálkového pochodu neboli Přerovské padesátky, který organizoval KČT (Klub českých turistů). A můžeme říct, že v budoucnu budeme využívat akce KČT víc a víc. Byly jsme potěšeni hlavně přátelským přivítáním a skvělou organizací akce. A tímto chceme KČT poděkovat.

    Z domu (Lipník nad Bečvou) jsem vyjeli vlakem v 7:48 hod a po příjezdu do Přerova v 8:01 hod jsme se pomalu přesunuli do sídla Klubu českých turistů v Přerově. Vyplnili jsme přihlášku do závodu, kde jsme si vybrali trasu závodu o délce 22 kilometrů a také jsme dostali startovní číslo. Po odevzdání přihlášky jsme dostali mapy a propozice trasy.

    Vyšli jsme na trať a určili jsme poklidný vycházkový tempo. Celou cestu jsme se kochali nádhernými výhledy po krajinách, ale hlavně na město Přerov. Po ušlých 22-ti kilometrech jsme došli zpátky do sídla KČT a získali jsme krásný diplom, čaj a chleba se škvarkovou pomazánkou, který byl fakt výborný.

    Po odpočinutí a vypití čaje jsme šli při západu slunce na autobusové nádraží, kde nám jel v 17:10 hod autobus směrem domů. A tohle byl náš průběh závodu s KČT.

    Vřele doporučujeme!!!

VEPA Cestuj a poznávej!